Beli Bitcoin ni scam ke? Beli dengan LUNO? Sah ke di Malaysia - Zulkamal.com

Beli Bitcoin ni scam ke? Beli dengan LUNO? Sah ke di Malaysia

Salam semua,


Hari ni saya nak cerita tentang pengalaman ringkas saya berkait dengan belian BITCOIN dan beberapa matawang kripto di Malaysia ni. Boleh ke beli BITCOIN? Bagaimana caranya? 

Saya akan terangkan ringkas sahaja sebab saya percaya anda semua boleh goggle sahaja maklumat pasal BITCOIN ni memang banyak di semua blog.

Bitcoin ni SCAM ke?
SCAM atau TAK saya tak kongsi ye kat sini lagi.. cume ringkas saya katakan Bitcoin adalah digital gold. Sebab apa? Banyak sebab. Tapi dalam ruangan ni saya tak cerita ye. Ada kesempatan saya akan cerita apa itu matawang kripto termasuk BITCOIN dan kenapa saya beli. Ramai orang dok cakap dan ramai tahu. Ramai jg tak yakin. Ni pengalaman sendiri:

10 May 2020
Beli: RM300
Harga 1Bitcoin (BTC): RM38,319
Dapat: 0.00767533

10 May 2021
Harga 1BTC: RM248,474
Nilai yg beli 10/5/2020: RM1,885
Kenaikan: 600%
CADANGAN SAYA BAGI MEREKA YANG NAK MENYIMPAN:

Belian matawang kripto ni akan menjadi bernilai di masa depan. Jadi anda ambil peluang. Jika tak yakin anda beli je sikit untuk simpanan. Selain Tabung Haji dan ASB saya cadangkan beli sikit BITCOIN atau ETHERIUM untuk longterm. Boleh jadi setahun..Boleh jadi 3 tahun. Simpan dan anda bandingkan nanti ye.

BELI DI MANA?

Kalau di Malaysia ni haya 3 institusi sahaja yang SAH. Antara yang paling famous adalah di LUNO. Boleh download apps LUNO ni : KLIK: https://www.luno.com/invite/HXRVB

Selamat ke? Yups. Selamat dan disahkan oleh BNM dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

CARANYA:

1. Daftar di LUNO (diiktiraf oleh Bank Negara Malaysia dan SC) Lengkap dengan gambar IC ye depan belakang. Maklumat anda akan dilindungi.InsyaAllah selamat.
2. Klik Deposit. Dan deposit macam biasa di ONLINE BANKING cadangan saya untuk permulaan RM250 minimum untuk dpt bonus RM25 dalam bitcoin. Boleh juga masukkan CODE SAYA NI: HXRVB dekat bahagian REWARD.
3. Beli guna INSTANT BUY utk dapatkan RM25 dalam BTC dan Siap.
TARGET HARGA BITCOIN hujung tahun 2021 ialah RM300,000 untuk 1BTC ye. Boleh jadi awal sebab BITCOIN ni limited. Hanya ada 21 juta shj di dunia ni.

Semoga bermanafaat. Jika ada pertanyaan boleh komen dibawah.

Sekian penerangan RINGKAS.

#luno
#bitcoin
#etherium
#belidenganluno
#belibitcoin

Leave a Comment

Your email address will not be published.