Starbucks Malaysia halal tak? Informasi terkini 2019


Salam semua,

Ramai dok bertanya status HALAL STARBUCKS ni.. Saya dapat juga mesej dan whatsapp berkaitan hal ini. Katanya dari penceramah terkemuka dan lain-lain.

Benarkah STARBUCKS TIDAK HALAL atau dengan kata lain STARBUCKS HARAM?

Persoalan ini saya telah tujukan kepada STARBUCKS MALAYSIA secara khusus melalui emel baru-baru ini. Ini jawapan daripada pihak STARBUCKS MALAYSIA.

Ini soalan yang saya tanyakan pada emel bertarikh 15 September 2019:
Seterusnya pihak Starbucks Malaysia telah menjawab terus pada hari tersebut. Ini jawapan mereka yang membuatkan saya terkejut!!!


Sebenarnya, STARBUCKS MALAYSIA telah mendapat pensijilan HALAL UNTUK SEMUA PRODUKNYA! Dan STATUS HALALNYA DARI JAKIM.. Juga mereka sertakan bukti untuk semua pembaca lihat dan amati supaya kita TIDAK TERTIPU dengan fitnah dan keraguan yang disemaikan.


Juga saya sertakan disini pelbagai keratan dalam akhbar dan aplikasi Whatsapp serta media lain yang menunjukkan FITNAH berkaitan ini berleluasa.


Ustaz Zahazan juga terpalit sama dengan FITNAH STARBUCKS HARAM ini…

 Penjelasana oleh JAIS berkaitan status HALAL ini:


Saya TIDAK MENDAPAT APA2 BAYARAN dengan artikal ini tetapi sekadar bertujuan untuk menjelaskan sebarang kekeliruan yang sering kita hadapi TAPI MALU UNTUK BERTANYA.

Lebih RELA BUTA ILMU DAN PENGETAHUAN serta ambil mudah dengan semua perkara. 

Pengajarannya adalah: JANGAN MUDAH PERCAYA SESUATU YANG TIDAK PASTI DALAM WHATSAPP ATAU FB. Tanyalah pihak berkenaan. Barulah ADIL yang sebenar.

Sekian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *