Rangkuman 2009 : Sejarah pasti berulang

Majlis Bersama Tok guru kita: Syeikh yusuf Qardawi

Salam ceria,

Malam ini pastinya ramai yang berbondong-bondong ke dataran merdeka..bahkan jua ke KLCC. Untuk apa ya? Tidak lain hanyalah unutk sambutan TAHUN BARU 2010. Tahun lepas ketika saya menyertai aktiviti PERKID n PEKIDA di KLCC, terserempak remaja dari KELANTAN.wAH..nun jauh 500 km dari KL. sANGGUP datang semata-mata ingin menyambut parti MAKSIAT anjuran pihak BERKUASA!

dAN Malam ini jua pasti sambutan sama akan diadakan.Saya tinggalKAN cerita itu. Tahun 2009 …

RANGKUMAN 2009:

1) Kemelesetan Ekonomi-melanda seluruh dunia.Namun pihak pemerintah menyorokkn banyak fakta dari anda.Nak tahu..Cari lah tentang ekonomi malaysia.Setiap tahun sebenarnya ekonomi mengalami defisit.

2)Kontroversi- Kisah dunia artis mewarnai 2009.Dengan pelbagai kes penceraian (ustaz pun tak dapat lari dari cubaan dunia hiburan). Samada sebabnya orang ketiga mahupun sebab diri sendiri yang bertuhankan NAFSU yang TAK pernah puas!

3)Kemalangan-tak pernah surut.Makin bertambah ada lah.Bilalah hendak berlakunya penurunan kadar ini?

4)Jenayah KOLAR PUTIH-jenayah orang besar-besar juga tak kurang hebatnya. Namun tindakan seolah-olah menyelamatkan paus-paus jenis ini.Enjin jet pun diaorang boleh bawa lari. Bukan skru, bukan sebiji kereta kancil…tapi enjin…enjin..jet! Punyalah besar.Kesian2.

5) Perpaduan atau Kepartian?-Isu menwarnai 2009.Debat terbuka dikalangan pemimpin PAS dan UMNO. Sendiri fikirlah isu ini.Fikir dengan matang.

Diri Saya 2009:

Tahun 2009, saya banyak lakarkan kisah tersendiri buat diri. Bermula dari ASMUM sehinggalah kepada CINTA. tAPI tak ingin saya coretkan disini.Banyak sangat.He3.

Namun 2009 ditinggalkan dengan penuh azam untuk , saya menjadi RUHUL JADID yang lebih terkehadapan.Mungkin jodohku bukan di bidang POLITIK, ataupun bidang BUSINESS. tAPI diri ini sedia menerima apa sahaja ketentuan dari mu ALLAH…Ingatlah wahai kawan ku sejarah pasti berulang dan boleh berulang cuma mungkin jenis dan caranya sedikit berbeza.Mungkin juga wataknya berbeza…

SAYA NAK ANDA MENGHAYATI VIDEO INI! kHAS UNTUK MU wanita….

Terima Kasih pada yang menyokong saya selama ini.Maaf atas segalanya. : )

Saya akan sentiasa tersenyum pada anda..
 
Kepoyoran terserlah.Nak bergaya lah sikit kat sini.. he2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *