ASMUM harap pelantikan Dr Gauth rapat jurang pelajar, pentadbiran

SELAMAT datang dan sekalung tahniah daripada warga Angkatan Siswa/i Sains Muslim Universiti Malaya (ASMUM) di atas pelantikan Prof Datuk Dr Gauth Jasmon sebagai Naib Canselor baru Universiti Malaya (UM).

ASMUM beranggapan, pelantikan Dr Gauth adalah tepat dengan kelayakan kepemimpinan beliau tunjukkan sepanjang menerajui Universiti Multimedia (MMU).

Kami warga Fakulti Sains khususnya mengalu-alukan kedatangan profesor dengan harapan agar UM terus cemerlang dan terus mencatat kejayaan.
Justeru, kami berharap pentadbiran baru di bawah kepemimpinan beliau dapat merapatkan jurang antara pelajar dengan pihak pentadbiran universiti sekali gus bersama-sama mencorak kegemilangan universiti pada masa akan datang. Semoga Universiti Malaya terus menjadi universiti terunggul di rantau ini.

Tidak dilupakan ucapan terima kasih tidak terhingga buat Datuk Rafiah Salim di atas jasa yang beliau curahkan sepanjang perkhidmatan di Universiti Malaya yang kami kira berjaya memberi perubahan walaupun dalam tempoh perkhidmatan yang singkat.

Kami juga memohon pertimbangan pada peringkat Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) agar memberi tempoh yang secukupnya bagi setiap kepemimpinan baru universiti agar segala yang direncanakan dapat diterjemahkan demi kebaikan bersama.

MUHAMMAD ZULKAMAL SAFI`N,
Presiden Angkatan
Siswa/i Sains Muslim
Universiti Malaya (ASMUM)

diterbitkan oleh (Berita Harian)

Rabu, 12 November 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *