Tanda-tanda Anda Dilamun Cinta - Zulkamal.com

Tanda-tanda Anda Dilamun Cinta


Apakah perasaan anda pabila cinta anda ditolak..dan apa perasaan bila cinta anda berbalas.Tambahan yang membalas cintamu adalah Yang Maha Perkasa..Allah rabbul jalil.
Disini ku titipkan beberapa tanda anda dilamun cinta dengan yang Maha Pencipta.

1. Anda suka untuk bertemu dengan Nya.Tak sabar untuk bertemu.Tak berjumpa sesaat seolah2 anda jadi tak metentu.Persiapan dibuat setiapa kali sebelum bertemunYA.

2. MendahulukanNya lebih dari yang lain.Dia mengatasi yang lain.Segala kehendaknya anda utamakan dan yang dilarangnya anda cepat2 menjauhkan diri.

3. Gembira bila bersamanya.Ingin sentiasa bersamanya walupun dimana anda berada.Susun kata indah hendak bertemu dengan.Ayat-ayat cinta kau lauhkan pada Nya sebagai pujian keatasnya.

4. Tidak sedih kehilangan segalanya kerna cinta mu terhadap Nya melebihi segalanya.Biarlah semuanya hilang dan tiada asalkan anda tak kehilangan ISLAM .

5. Merasa nikmat melakukan ketaatan terhadap perintahnya.Membela gamanya sudah cukup membuatkan anda merasa nikmat di dunia.

6. Tegas terhadap mereka yang menghina Islam.Apatah lagi yang melanggar apa yang disuruhNya.

Itulah sedikit tanda-tanda anda dilamun cinta bersama Nya.Adakah cinta anda berbalas? atau anda dalam dilema cinta..si dia atau yang Maha Pencipta.Moga kita mendapat cinta dari Nya.
Terkadang dalam hidup ini kita perlu korbankan nikmat yang sedikit untuk mendapat yang lebih besar..

0 thoughts on “Tanda-tanda Anda Dilamun Cinta”

Leave a Comment

Your email address will not be published.