PERUMAHAN PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA (PPA1M) BUKIT JALIL DIBUKA SEMULA 8-27 JUN 2016

Ramai penjawat awam di Malaysia ini masih tidak mempunyai rumah sendiri. Pada hemat saya, masalah kurangnya modal permulaan untuk memilik rumah antara sebabnya. Sebab itu MYDEPOSIT diwujudkan oleh kerajaan. Tapi kali ini bukan saya ingin menyentuh tentang MYDEPOSIT. Cume sekadar peringatan kepada kalian, boleh cuba MYDEPOSIT untuk deposit rumah pertama. Ia sangat membantu.


Jika bercakap soal rumah ini, pelbagai alasan boleh diberi…Namun pada pandangan peribadi saya, masalah TIDAK MEMILIKI rumah adalah berkaitan dengan bagaimana anda mengurus wang anda. Penjawat awam sememangnya banyak kelebihan. Salah satunya adalah PPA1M yang ternyata khas untuk penjawat awam dan harga rumahnya jauh lebih murah dari pasaran. Dalam 10-20% dari market value!

Bagi yang tengah mencari rumah PPA1M , Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) ada membuka semula permohonan PPA1M kawasan BUKIT JALIL. Satu-satunya PPA1M yang diuruskan oleh KWP. 


Diberitakan sebanyak 350 unit apartmen ditawarkan!!! TYPE B  ada sebanyak 210 unit manakala TYPE C terdapat kekosongan sebanyak 10 unit.

Dibawah saya berikan peta lokasai dan layout yang dibuka iaitu TYPE B dan TYPE C , Jom lihat:

Lokasinya memang strategik.

 TYPE B yang mempunyai 210 kekosonganTYPE C menjadi idaman banyak pihak kerana keluasannya.

CARA MUDAH MEMOHON:

1. Masuk ke http://www.kwp.gov.my/ seterusnya klik -> Perumahan PPA1M&RUMAWIP atau terus ke https://rumawip.kwp.gov.my/ppa1m/

2. Borang yang telah diisi dan dicetak perlu dikembalikan ke:

Unit Rumah Mampu Milik,
Bahagian Sosio Ekonomi
Kementerian Wilayah Persekutuan,
Aras 5, Blok 2, Menara Seri Wilayah,
62100 PutrajayaHARGA TAWARAN:

Harga ditawar bagi :

1.Type B (1200kps) adalah RM260,000 
2. Type C (1434kps) adalah RM300,000 

Setiap unit dilengkapi dengan kemudahan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. 

Projek ini juga turut dilengkapi dengan pelbagai kemudahan asas kepada seperti parkir berbumbung, pusat asuhan & Tadika, Dewan Serbaguna, Surau, Pejabat Pengurusan, Klinik 1Malaysia, Taman Rekreasi dan Kedai Rakyat 1Malaysia. Lokasi PPA1M Bukit Jalil amat strategik kerana hubungan infrastruktur ke lebuh raya utama seperti Lebuh raya Kuala Lumpur – Seremban, Lebuh raya Maju Express (MEX), Lebuh raya Lingkaran Tengah 2 (MRR2) serta Stesen LRT.

Akhir sekali anda kena baca syarat-syaratnya. Sedikit ketat. Namun kalau berkemampuan boleh terus cuba. Mungkin ini rezeki anda. DOWNLOAD DISINI: 
https://drive.google.com/file/d/0B62-keHEyLd1Qm96X3p3N1JjVzQ/view?usp=sharing

Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi Unit Pembangunan RUMAWIP & PPA1M di talian 03-8892 3634 atau 03-8892 3633

TAWARAN HANYA TERHAD . HARAP BERMANAFAAT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *