Derma pembinaan masjid mukim beris bechah semak

Salam Ramadhan kareem,

Ramadhan bakal melabuhkan tirainya pada esok hari. Hari-hari terakhir ini sangat wajar untuk kita bersama-sama menambahkan lagi amal ibadat.

Amat rugi mereka yang berlalunya Ramadhan tetapi dia tidak mendapat pengampunan dari Allah. Semoga kita diampunkan Allah dari segala dosa-dosa yang telah lepas. Amin.

Alhamdulillah, raya kali ini diizinkan Allah untuk menyambutnya di Kampung tanah tumpah ku, kampung bechah semak. Sebuah kampung yang jaraknya lebih kurang setengah jam dari Pasir Mas dan juga setengah jam dari KB.

Mengambil kesempatan alam maya ini, saya ingin memohon jasa baik tuan-tuan dan saudara/ saudari sekalian untuk memohon sedikit sumbangan untuk pembinaan masjid baru mukim beris bechah semak. Lokasi baru lebih strategik dan diharap ianya dapat memberi manafaat kepada seluruh penduduk setempat. Kos pembinaannya mungkin mencecah 1.5 juta ringgit.

Juga lokasinya sekitar 100 meter dari rumah saya. Alhamdulilah lebih dekat. Dibawah saya sertakan maklumat lanjut berkenaan masjid bechah semak ini.

Aktiviti gotong royong membersihkan kawasan perkuburan islam kg bechah semak

Tapak baru masjid mukim beris bechah semak
Papan tanda kawasan masjid baru yang akan didirikan.
Untuk maklumat lanjut berkaitan masjid mukim beris bechah semak, saudara/saudari boleh layari blog masjid di : http://masjidbechahsemak.blogspot.com .
Boleh terus menyalurkan sumbangan ke akaun BANK ISLAM :

Nama: jawatankuasa pembinaan masjid mukim beris bechah semak
No.Akaun BIMB: 03-027-01-004691-3

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi :
0129641384 (Pengerusi : Ustaz Zahrin bin Saleh)
0199827967 (Setiausaha : En. Mohd Ali bin Mat Isa)
0139406700 (Bendahari : Hj. Safi’n bin Ismail)

Sabda Nabi Muhammad SAW: 

Apabila mati anak adam, akan terputuslah amalnya kecuali tiga perkara, sedekah jariah atau ilmu yang bermanafaat atau anak soleh yang mendoakan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *