Menulis kembali!

  
  Memang sukar untuk menolak keinginan membuak-buak untuk menulis. Menulis ibarat mencerna pemikiran dan melahirkan lakaran-lakaran pemahaman diatas kertas alam maya. Bagi mereka yang kaki menulis, setiap hari tanpa menulis ibarat hari sunyi yang membosankan.


   Menulis atau mencoret memberikan gambaran pada apa yang bermain di fikiran si penulis. Mencoret dengan seni pengucapan dan penulisan merupakan sesuatu yang menghiburkan. Sesuatu yang memberi manafaat pada sang pembacanya.


   Namun trend semasa yang lebih menjurus kearah politiking yang melampau sedikit sebanyak mencacatkan alam maya. Tuduhan , makian, cacian seolah menjadi makanan alam siber. Kasihan sungguh mereka yang terlibat. Bukankah setiap perbuatan kita akan di perhitungkan. Maka berfikirlah dua kali sebelum anda menulis.


   Menulis membinasakan jika ianya hanya menjadi sarang umpatan dan makian terhadap yang lain. Tapi jika disalurkan ke arah kebaikan, maka si penulis dan pembaca akan sama-sama mendapat manafaat. Mari kembali menulis. S.I sudah  kembali!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *