Latihan Industri…lembu..oh lembu..


“Mengancam tak aku” kata lembu itu..hehe

Salam ceria,

Dah beberapa hari tidak dapat meluangkan masa untuk menyudahkan post terkini mengenai latihan industri alhamdulillah hari ini dapat juga saya sudahkannya.

Hari ini masuk seminggu dalam latihan industri saya di jabatan veterinar kota bharu. Hari-hari tugasan nya ialah melawat kambing dan lembu.Paling banyak lembu. Itulah yang menjadi tajuk post saya kali ini LI lembu..oh..lembu.

Tugas kami adalah memerhati dan terus memerhati.Bilalah rasanya dapat merasai melakukan sendiri AI atau artificial insermination atau permanian berhadas nama glamournya.

Kalau sahabat tengok gambar-gambarnya..pasti kesian..Untuk penyudahnya lihatlah hidangan gambar yang penuh kontroversi ini hehehe..

Mani dari kambing Boer akan dimasukkan kedalam serviks kambing



Peralatan yang diperlukan…amacam ?macam alat masak tak?


Tok wan sedang menunjukkan cara-cara mengesan kandungan lembu


Hati-hati..kang tersilap..hehe

0 thoughts on “Latihan Industri…lembu..oh lembu..”

  1. bestnyer..keje sbg vet ke?
    dulu bercita-cita jugak nk jadi vet, tp bile fikir kalau jd vet kat singapore, mesti kene pegang anjing..
    tak nak..

    maka terkubur la cita2.. 🙁

  2. x keje lagi..ana kurang lagi mintnya.nnt insylh akan cuba menyelngkar dlm diri utk tahu lebih apa minat sebenar tumbuhan atau animal..

    kat sini pun kene pegang gak anjing.tapi pkai sarung tgn la..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *